Ulv

Vi har 12 barn som er på Ulvegruppa dette driftsåret. Alle på Ulevgruppa er 4 år. På Ulvegruppa er det Mona Myrli som er pedagogisk leder og Petter Larsen som er assistent/fagarbeider.

4-åringen liker spennende eventyr, historier, dikt, rim og regler. Noen 4-åringer klarer å gjengi korte historier eller eventyr som de har hørt. De liker også å fortelle historier om hva de selv har opplevd og liker at andre hører på. Barnet har sansen for de dramatiske hendelser, og legger gjerne på litt når ting skal fortelles. 4-åringer ønsker ofte å gjengi noe fra virkeligheten, både i form av historier og tegning. Tegningene i denne alderen er ofte preget av en solid stek, med tydelige figurer.

4-årsalderen er en tid som er spesielt rik på tanker, og de er små filosofer. 4-åringen er opptatt av de viktige tingene i livet, som liv og død. Barnet kan bruke mye tid på å gruble over disse mysteriene.

4-åringen er vitebegjærlig, har mange spørsmål, og kan spørre om alt mellom himmel og jord. Barnets spørsmål kan være komplekse, og kanskje ikke alltid like lett å svare på for oss voksne. En kan da snu det, og heller spørre barnet hva det tror. Vi kan få mange fine svar, og kanskje lære mye nytt.

En 4-årings fysikk står det stor respekt av. Mange liker å drive med all form for fysisk aktivitet, og fryder seg over at kroppen mestrer stadig flere og nye fysiske utfordringer. Men det er selvsagt forskjell på 4-åringene. Noen er mer vågale enn andre, mens noen trenger mer tid i møte med nye utfordringer. De fleste i denne alderen er imidlertid nysgjerrige på hva kroppen kan mestre, så løping, klatring, sykling, gå på ski og aking er ofte populære aktiviteter for 4-åringer.

Barn i denne alderen viser stor interesse for andre barn, og har større evne til å finne felles lekeinnhold, starte en lek, holde en lek gående og løse konflikter. Vennskap og relasjoner til andre barn er viktig for 4-åringen, og her er det mye utprøving som skjer. Barnets evne til å samarbeide med andre barn på samme alder øker stadig, og barnet blir sterkere verbalt.

Ansatte

Kent
Pedagogisk medarbeider
Hege Kristin
Pedagogisk medarbeider
Cecilie
Pedagogisk leder
Andreas
Uteressurs/sjåfør
Ida
Pedagogisk medarbeider