Grønt flagg

Vi har hatt kjøkkenhage ved Solvangen fra vi startet driften i 2003. Planene ble lagt den første høsten og fra våren 2004 ble det lagt ned mye arbeid i utformingen av kjøkkenhagen. Driften er økologisk og vi driver vekselbruk. Vi har i årenes løp hatt både reddiker, jordbær, salat, gulrot og potet. Av Vi har planet både sukkerter, blomkarse, ringblomster og forskjellige urter. Vi har rabarbra og bærbusker som brukes flittig til bakverk. Kjøkkenhagen er en spennende del av utearealet vårt, og det er alltid populært å få være med å hjelpe til. Vi har 3 kompostbinger, så all e rester etter måltidene kastes i de brune bøttene våre, og bæres ut på slutten av dagen. Det er spennende for både store og små å følge med på prosessen fra restemat til kompost.

Vi er sertifisert Grønt Flagg Barnehage. Noe som betyr at må jobbe kontinuerlig med et miljøprosjekt ved virksomheten og at både voksne og barn delaktige i prosessen.

Noen av prosjektene vi har blitt resertifisert ift til er kildesortering, fysisk aktivitet, kosthold, økologisk hagebruk, papirløs hverdag og oppbygging av etfast turområde med egen naturlekeplass. Tema for dette driftsåret vil bli insekter og planting av humlevennlige planter.

Filer